Селера

Селера (особливо листя) містить підвищену кількість вітамінів А, С, В, В2, РР, багато мінеральних солей і цінних для людини амінокислот. У народній медицині застосовують для активізації обміну речовин, проти ожиріння. Кореневу селеру використовують свіжою, вареною і тушкованою.

Селеру найкраще висівати після капусти чи картоплі. Спочатку готують...

Селера (особливо листя) містить підвищену кількість вітамінів А, С, В, В2, РР, багато мінеральних солей і цінних для людини амінокислот. У народній медицині застосовують для активізації обміну речовин, проти ожиріння. Кореневу селеру використовують свіжою, вареною і тушкованою.

Селеру найкраще висівати після капусти чи картоплі. Спочатку готують розсаду (висів в лютому). Висівають у ящики або горщики з поживною сумішшю з 1 частини дернової землі й 1 частини перегною з невеликою кількістю піску. Перед посівом насіння замочують у теплій воді на 3 доби, потім підсушують до сипкості. До появи сходів температура вирощування селери має бути +20-25°С. Потім її поступово знижують до +14-16°С. Після появи 1-2 справжніх листочків, слід перевірити густоту розсади й у разі потреби прорідити, щоб рослини були міцними та не витягалися. Потім сіянці пікірують на відстані 4-5 см одну рослину від іншої так, щоб 1/2 частина стебла була занурена в ґрунт. Через 2 тижні після пікірування проводять підживлювання розчином мінеральних добрив. До моменту висаджування у відкритий ґрунт вік розсади має становити 8-10 тижнів. Перед висаджуванням розсаду загартовують при температурі не вище +15°С, залишаючи на ніч на свіжому повітрі. У відкритий ґрунт розсаду кореневої селери висаджують на ту ж глибину, на якій вона росла, щоб на коренеплодах не утворилися додаткові корінці.

Докладніше

Селера Товарів у наявності: 9

Показані 1 - 9 із 9 пунктів
  • Вага: 0,5г  Середньостиглий кореневий сорт. Вегетаційний період – 140-165 днів. Добре зберігається. Коренеплід округлий, масою 200-400 г. М’якуш щільний, білий, ароматний. Рослина холодостійка, витримує заморозки до 4-5ºС. Дуже вимоглива до вологи. Потребує родючих та легких грунтів. Вирощувати розсадою, вік розсади – 60-80 днів. Насіння... Вага: 0,5г  Середньостиглий кореневий сорт. Вегетаційний період – 140-165...

    4,00 ГРН
    Є в наявності
  • Вага: 0,5г  Кореневий середньопізній сорт. Високоврожайний. Добре зберігається. Коренеплід великий, округлий, масою 300-400 г, сірувато-білий зовні і білий усередині. Листкова розетка велика. Смакові якості чудові. Культура холодостійка, витримує заморозки до 4-5ºС. Дуже вимоглива до вологи. Потребує родючих та легких грунтів. Вирощувати розсадою, вік... Вага: 0,5г  Кореневий середньопізній сорт. Високоврожайний. Добре зберігається....

    4,00 ГРН
    Є в наявності
  • Кількість: 30шт   Середньостиглий сорт селери. Вегетаційний період — 150 днів після висадження розсади. Формує великий м'ясистий коренеплід округлої форми, вагою 1,0-1,5 кг з гладкою поверхнею білого кольору, без великої кількості кореневих волосків з нижньої частини коренеплоду та порожнин у кореплоді. Листки темно-зеленого кольору, вертикально... Кількість: 30шт   Середньостиглий сорт селери. Вегетаційний період — 150 днів після...

    9,00 ГРН
    Є в наявності
  • Вага: 0,5г Середньопізній сорт. Вегетаційний період від сходів до технічної стиглості 160-180 днів. Рослина формує великі, округлі коренеплоди, масою до 300-400г, ароматні та ніжні на смак. М’якуш білий, щільний, зберігає свій колір при термічній обробці. Листки середньої довжини, добре прикривають коренеплоди, захищаючи їх від ранніх заморозків.... Вага: 0,5г Середньопізній сорт. Вегетаційний період від сходів до технічної стиглості...

    3,00 ГРН
    Є в наявності
  • Вага: 0,5г /100шт Середньоранній кореневої селера Паризький Гігант! Великий округлий коренеплід, вагою до 500г без розгалужень, з відмінною білої, ніжною, соковитою м'якоттю. Головні якості селери Паризький Гігант - врожайність, відмінна лежкість, використовується для свіжого споживання і консервації. Вага: 0,5г /100шт Середньоранній кореневої селера Паризький Гігант! Великий...

    4,00 ГРН
    Є в наявності
  • Вага: 0,5г /100шт Средненранній (від сходів до зрізання 115-140 днів) сорт. Коренеплід округлий і оеругло-плоский, гладкий. Маса - 300-600г, м'якоть біла, щільна, соковита, без волокон. Слабка розгалуженість коренеплодів і рівномірна заглибленість в грунт, легко висмикується на поверхню. Відмінна лежкість, товарність, транспортабельність.... Вага: 0,5г /100шт Средненранній (від сходів до зрізання 115-140 днів) сорт....

    4,00 ГРН
    Є в наявності
  • Вага: 0,5г Середньоранній сорт. Вегетаційний період від сходів до технічної стиглості 80-90 днів. Розетка листків вертикальна, висотою 25-30см, з багаточисельними боковими пагонами. Листки темно-зелені, м’ясисті та ароматні. Сорт характеризується рясним нарощуванням зеленої маси після періодичних зрізів. Використовують у свіжому та сушеному виді як... Вага: 0,5г Середньоранній сорт. Вегетаційний період від сходів до технічної стиглості...

    4,00 ГРН
    Є в наявності
  • Вага: 0,03г  Сорт середнього терміну дозрівання. Коренеплоди великі, округлої форми з гладкою поверхнею. М'якоть білого кольору, без прожилок. Відзначається приємними смаковими якостями та високою продуктивністю. Стійкий до стрілкування, вірусної мозаїки і септориозу. Рекомендується для використання у свіжому вигляді та зберігання. Вага: 0,03г  Сорт середнього терміну дозрівання. Коренеплоди великі, округлої форми з...

    22,00 ГРН
    Є в наявності
  • Вага: 0,5г Середньоранній сорт. Період вегетації від сходів до технічної стиглості 100-120 днів. Черешки зеленого забарвлення, товсті, м’ясисті, висотою 40-70см. Листки ароматні, темно-зелені, ніжного смаку. Черешки цього сорту не потребують відбілювання. Використовується для споживання у свіжому та вареному виді, в салатах, соусах, бульйонах та як... Вага: 0,5г Середньоранній сорт. Період вегетації від сходів до технічної стиглості...

    4,00 ГРН
    Є в наявності
Показані 1 - 9 із 9 пунктів